DKP rendszer és Te

Lezárt
Avatar
Atreus
Hsz.-ek: 108
Csatlakozott: 2017.01.22. 11:04
Kapcsolat:

DKP rendszer és Te

Hozzászólás Szerző: Atreus » 2017.02.02. 10:45

DKP rendszer és Te
avagy „hogy a francba fogok lootot vinni ebben a faszom guildben”

Kedves Bajtársaim!
Nighthold-tól kezdve átállunk a Suicide-DKP nevezetű lootrendszerre. A rendszer érvényes az összes nehézségi fokon. Nincs külön DKP a különböző nehézségi szinteken, mindenkinek csak egy érvényes DKP pontja van.

Ez a következőket jelenti:
 1. Bizonyos cselekedetekért DKP pontokat kaptok és veszítetek, később részletezem, de már most megsúgom, raidre járásért lehet pontokat kapni.
 2. A DKP pontok alapján kialakul egy sorrend közöttünk. Ezen sorrend alapján lesz kiosztva a loot. Aki magasabban van a listán, az fogja vinni vitás esetben a lootot.
 3. Amikor elvisztek egy itemet, a DKP-tok nullázódik, így a sorrend aljára kerültök. Azonban minden loot minimum ára 50 DKP. A DKP negatívba is mehet így. A negatív DKP-nak SEMMILYEN következménye nincs.
 4. Minden héten lesz úgynevezett Decay, mely azt jelenti, hogy mindenkitől le lesz vonva egységesen 50 DKP a szerdai raidkezdés előtt. Ez is negatív DKP tartományba küldheti az embert, a fairség jegyében. Előre bejelentett és megindokolt “szabadság” esetén nincs Decay. Az ilyen “szabadság” min. időtartama egy hét, mely alatt, ha mégis jönni szeretnél raidre, előtte megkapod a Decay-t.
Ez a következőket segíti elő (sorrendben):
 1. Ösztönözve lesztek, hogy megjelenjetek raiden, mivel csak úgy kaptok DKP-t.
 2. Mindenki fair, officerektől független elbírálás alapján fog lootot vinni.
 3. Mivel a DKP minden lootolás után nullázódik, így a DKP pontok hosszadalmas gyűjtése ugyan lehetséges, azonban nem fogja megérni, hiszen míg a gyűjtögető egyén elvisz 1 db BiS lootot (mondjuk) 1000 DKP-ért, addig a nem gyűjtögető játékos elvihet akár 3-4 db lootot is ugyanúgy összesen (mondjuk) 1000 DKP-ért. A minimum ár pedig azt a célt szolgálja, hogy senki se vigyen ingyen lootot. Ha nulla DKP-n lootot vinnél, az olyan, mintha ingyen lootot vinnél enélkül a minimum ár nélkül. Ez pedig exploit-ra adna lehetőséget.
 4. A Decay miatt azon emberek, akik csak az úgynevezett „farmnapokon” loggolnak föl, nem fognak tudni pár hét alatt a DKP lista tetejére jutni, mivel MINDENKINEK le kell dolgozni ezt a heti negatív DKP-t. Ezzel szándékozunk megakadályozni ezt a fajta viselkedést.
Kivételek a rendszer alól:
 • A Main Tank kezdeti kigearelése (remélem) érthető okokból.
 • Set Bónusz Prio (SBP): Páros setitem darabok prio-t élveznek. Természetesen ugyanúgy DKP nullázás van a lootolás után. Ha már megvan egy páros bónusz, a következő páratlan setitemet csak akkor lehet lootolni, ha már mindenki másnak megvan az előző páros bónusza raid-ből. Pár példa, az érthetőség kedvéért:
 1. Első eset: Papmamának megvan a set nadrág, Insidionnak viszont még nincs. XYZ boss-ból kiesik a set cipő token. Papmama a DKP listán Insidion alatt van, viszont mégis Papmama viszi a lootot, mivel neki már van egy páratlan setiteme, így set bónusz prio-t (SBP-t) élvez. Papmama minden DKP-ját elveszíti.
 2. Második eset: Papmamának már megvan a 2-es bónusz. Insidionnak pedig még mindig nincs meg a 2-es bónusz. Kiesik a set fejes token. Papmama DKP szerinti sorrendben Insidion fölött van, mégis Insidion viszi a setitem tokent, mivel Papmamának meg kell várnia, hogy a raidben mindenkinek (persze token-en belül) meglegyen a 2-es bónusz és csak utána vihet setitem tokent. Insidion minden DKP-ját elveszíti.
 3. Harmadik eset: Valloro-nak egy darab setiteme van, így jogosult a 2-es SBP-re, azonban kihagyott egy raidet, ahol Papmamának esett a 3. setiteme. Ez által Papmama is jogosult a 4-es SBP-re. Kiesik a következő raiden egy újabb token, mely Valloronak és Papmamának is kell. Ez esetben tisztán a DKP dönt, mivel mindketten jogosultak a set bónusz prio-ra; nincs megkülönböztetés a 2-es és a 4-es SBP között. A nyertes minden DKP-ját elveszíti.


A TARTALÉKOS RAIDEREK MINDEN DKP-T MEGKAPNAK, AMIT A RAIDEN AKTÍVAN RÉSZTVEVŐK IS. Amennyiben a tartalékos nem elérhető TS-en, ingame, vagy az általa megadott felületen, az esetben az egész raidnap alatt szerzett DKP-ját elveszti. Amennyiben raidkezdés után loggolsz föl, írj rá az officerekre, hogy online vagy és tudnál jönni raidre, különben nem leszel berakva a tartalékos rosterbe.

A következő cselekedetekért kaphatsz DKP-t (a változtatás jogát fenntartja az officeri gárda):

ALAP DKP:
 • Bosskill: 10 DKP
 • Raid-en töltött időért: 10 DKP/óra
 • 19:00-kor raidben: 10 DKP
BÓNUSZ DKP:
 • First Boss Kill (FBK – ez nem a Fehér Boros Kóla): 50 DKP (csak Mythic nehézségi szinten)
 • Keddi raidnapokon (az ALAP DKP-n felül): 10 DKP/óra
 • Offspec kötelező használatáért (fix váltogatósak nem): 10 DKP/boss (akkor is, ha nincs kill)
 • Achi run-on való részvétel (az ALAP DKP-n felül): 10 DKP/óra
LEVONÁSOK:
 • TS-en való fölösleges és romboló pofázás: Kihágástól függően 1 DKP/10 DKP/DKP nullázás + warning
 • Flask, kaja, poti, Vantus - ahogy az officerek megkövetelik (3. figyelmeztetés után Gkick): 1 DKP/10 DKP/DKP nullázás + warning
 • Szándékos/folyamatos balfaszkodás raiden: DKP nullázás + warning
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ezen változásokkal egyetemben a rangrendszer is letisztul/átalakul.
A rangok a következő módon lesznek osztva és a következőket jelentik:
 • Warning = Dutyi: A guild olyan tagja, aki a fenti kihágások miatt büntetésben van. A rang egy hétig tart. A WARNING RANGON LÉVŐ EGYÉNEK MINDEN MEGKAPOTT DKP-JA LEFELEZÉSRE KERÜL.
 • Újonc: A guild új, raidelni kívánó tagja. Két hétig tart ez a rang, nem visz lootot, csak ha felette lévő rangúak nem tartanak rá igényt. A második hét végén vagy Raider rangra kerül, vagy távozik a klánból.
 • Raider: A guild rendes tagja; ez az alaprangja a raidelni kívánó egyéneknek. Minimum feltétele a 4 hetenként 8/16 raiden való megjelenés. Ez alatt Social rang vagy Gkick.
 • Veterán = A Mag (nem a film): Ezen rang megszerzési feltétele a raidek 85%-án való részvétel (heti 3 raid esetén ez 15.3/18 órányi raid). Két hétig tart a kinevezés, ez után újra lesz vizsgálva, hogy megvolt-e a fenti százalékon való megjelenés. Ezen a rangon lévők minden lootolás után 75% DKP-t fizetnek 100% helyett. Szigorú ellenőrzés alapján.
Kép

Lezárt